Homage to the Gods

Posted by uncle on Sunday, June 24, 2007 comments (11)

Αρκετοί από εσάς βρίσκονται ήδη σε κατάσταση πυρετού για το άλλο Sabbathοκύριακο, έχετε κανονίσει τις άδειες σας, έχετε κλειδώσει στην ντουλάπα τις γυναίκες σας και έχετε πυροβολήσει τον σκύλο σας. Εγώ πάλι είμαι από τους λίγους πιστούς που θα μείνουν πίσω, και η απόφαση είναι αμετάκλητη (beware!! όποιος διανοηθεί και με πάρει τηλέφωνο την ώρα του live καλύτερα είναι να μείνει εκεί ή να πάει οπουδήποτε αλλού σε αυτόν τον πλανήτη να βρεi στέγη γιατί αλίμονο του!!! και το εννοώ).



Για όσους λοιπόν θα μείνουν πίσω, αλλά και ως πρόγευση σε αυτούς που θα πάνε κάτω να δουν τους Heaven and Hell, στο ράφι στα δεξιά θα βρείτε το Live @ Hammersmith 2007. Enjoy & Metal On.

Yours Uncle \m/

ΕΤ3 να τα φας και να είναι κρύα

Posted by rockordie on Sunday, June 17, 2007 comments (7)

Μέσα στην βαρεμάρα μου χτες αποφάσισα να συμπεριλάβω στο ζάπινγκ που έκανα και την ΕΤ3 (!!!) και μετά από πολλά χρόνια σταμάτησα και παρακολούθησα πρόγραμμά της γύρω στο 50λεπτο (ναι, ναι συνεχόμενο). Αυτό που έδειχνε και μου κέντρισε το ενδιαφέρον, ήταν ένα σόου με ζογλέρ και ακροβάτες που είχε πολύ καλή/μοντέρνα αισθητική και ενδιαφέρουσα lounge μουσική. Καμία…μα καμία σχέση με τα βαρετά και τελείως οπισθοδρομικά πολωνό-ουγγρικά τσίρκο που έχει συνήθως το κανάλι της "κουλτούρα να φύγουμε".
Το περίεργο είναι ότι ένιωθα πως κάπου το είχα ξαναδεί αυτό το στυλ θεάματος αλλά δεν μπορούσα να θυμηθώ πότε και που. Θα νιώσετε πολύ υπερήφανοι για μένα αφού σήμερα, μετά από πολύωρη σκέψη (και άλλο τόσο ύπνο) είμαι σε θέση να σας πω ότι τα κατάφερα και σας το λέω ευθύς αμέσως πριν το ξαναξεχάσω.

Η ΕΡΤ αποφάσισε να δείξει στους έλληνες μόνο τις αδερφές και τα ξέκωλα της φετινής Eurovision ενώ σνόμπαρε τελείως τους Apocalyptica (και τους Lordi αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Ευτυχώς υπάρχει το internet και κάτι τέτοια πλέον δεν χάνονται, απολαύστε λοιπόν την κοινή εμφάνιση των Apocalyptica και των ζογκλέρ/ακροβατών που προανέφερα.
Τα εύσημα/credits πηγαίνουν όλα στον
Rocean.


P.S: Τελικά το σόου που έβλεπα δεν τελείωσε ποτέ. Δηλαδή δεν είδα τίτλους τέλους, απλά σε κάποια φάση το διέκοψε για διαφημίσεις και δεν ξαναξεκίνησε ποτέ.

We play rock 'n' roll...

Posted by ARD on Thursday, June 14, 2007 comments (11)

Δεν είμαι ειδικός στο θέμα Motorhead, οπότε το χθεσινό τους live στο Λυκαβηττό το είδα κάπως από απόσταση και ίσως πιο αμερόληπτα.

Οι τύποι ήταν πολύ καλοί, ρυθμός, ένταση, παλμός και όλα τα συναφή.

Θα ήθελα, όμως, να σταθώ σε κάτι άλλο που μου ήρθε καθώς παρακολουθούσα το Lemmy να γαμεί και να δέρνει.

Τα πιο πολλά τραγούδια μου φαίνονταν ίδια, όχι με την κακή έννοια, αλλά με την καλύτερη δυνατή. Είπαμε δεν είμαι ειδήμων στους Motorhead. Θεωρώ, όμως, ότι είναι μεγάλο κατόρθωμα αυτό που αρέσκομαι να ονομάζω «Beer Rock». Δηλαδή, ατελείωτη μπύρα και φουλ Motorhead.

Απλές συνθέσεις (όχι απλοϊκές), άπαικτη κιθάρα, τέλειο rhythm section με το Lemmy να παίζει κάτι σαν μπάσο που ακούγεται σαν ηλεκτρική κιθάρα. Τέλεια επινόηση.

Δεν καταλαβαίνω, όμως, γιατί κάτι για να είναι καλό πρέπει να είναι και πολύπλοκο. Δε λέω, ωραίοι οι Maiden, ωραίοι και οι Theater, αλλά κάπου τα 8λεπτα τραγούδια με τα υπερβολικά πολύπλοκα νοήματα με κουράζουν. Ενώ ακούς Motorhead και λες ok, this is pure rock.

Τα πράγματα είναι απλά. Η μουσική είναι το πιο απλό και ταυτόχρονα το πιο ωραίο πράγμα που μας έδωσε ο καλός Metal God. Μπορείς να ακούσεις τη μουσική που επιθυμείς σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και να νιώσεις ακριβώς όπως θέλεις να νιώσεις, να ανέβεις ή να πέσεις. Δεν είναι ανάγκη να το ζορίζουμε το πράμα.

Αυτό που τέλος πάντων προσπαθώ να πω είναι ότι, χωρίς οι Motorhead να προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο από μουσικής (συνθετικής/στιχουργκικής) άποψης, εν τούτοις είναι ένα από τα πιο σπουδαία συγκροτήματα όλης της μουσικής ιστορίας, γιατί κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα.

Δηλαδή, όπως είπε και ο Lemmy,


«We are Motorhead and we play rock ’n’ roll».


Τόσο απλά, με τόση σαφήνεια.



Για το live

Τι μου άρεσε:
- Που τα εξηντακάτι χρόνια στην πλάτη του Lemmy δεν τον έχουν επηρεάσει σε τίποτα.
- Που η βραδιά ήταν γεμάτη pure rock ‘n’ fuckin roll
- Που δεν άναψαν τα ηλίθια καπνογόνα παρά μόνο για λίγο στο Ace Of Spades.
- Που η συναυλία έγινε στο Λυκαβηττό και όχι στην αποθήκη της ξιφασκίας
- Που είχε άνετο χώρο στάθμευσης.
- Που δέκα λεπτά μετά την έναρξη άνοιξαν οι πόρτες και μπήκαν τζάμπα όλοι όσοι είχαν ξεκινήσει για τα βραχάκια. Στο θέατρο δεν είχε πολύ κόσμο (βία 3.000), αλλά τα βραχάκια ήταν sold out.

Τι δε μου άρεσε:
- Που η μπύρα στην καντίνα έξω από το θέατρο έκανε 1,70 και μέσα έκανε 3,50.
- Που ο τύπος στην αποπάνω σειρά είχε πιει όλη την ετήσια παραγωγή της ελληνικής ζυθοποιίας και παραλίγο να πέσει πάνω μου (πάλι καλά που δε με κατούρησε)
- Που όσοι ήθελαν να κατουρήσουν, αντί να πάνε στις τουαλέτες του θεάτρου, πήγαιναν στην τελευταία σειρά, πάνω πάνω, και την αμόλαγαν εκεί.
- Που όσοι ήθελαν να μπουν με μπουκάλια νερό έπρεπε να αφαιρέσουν τα καπάκια, αλλά εντός του χώρου μπορούσαν να αγοράσουν μεγαλύτερα μπουκάλια με νερό, τα οποία είχαν καπάκια.
- Που δεν έπαιξαν το Orgasmatron και το The Chase Is Better Than The Catch

Τρελές ατάκες Lemmy:


We love Greece, it' s a great country. Man, you have the best strippers' clubs in the whole fuckin' world! And they stay open until 6 o' clock in the fucking morning!


Last time we were in Greece you won the European Cup. We couldn't get a fucking drink. You drank it all!

Editorial Ιουνίου

Posted by rockordie on Tuesday, June 12, 2007 comments (6)

Ευτυχώς που παίζουν οι Motorhead σήμερα στην πόλη μας και ο uncle σταμάτησε για λίγο τα απανωτά post. Θα γράψω λίγα και στα γρήγορα γιατί μπορεί να επιστρέψει από στιγμή σε στιγμή και να τα πάρει στο κρανίο που έκανε άλλος post (μάλλον γι' αυτό και δεν κάνει κανένας άλλος...φοβούνται).


Πρώτα από όλα να σας υπενθυμίσω ότι το Rockwave είναι πια πολύ κοντά και καλό είναι να κανονίσετε άδειες και εισιτήρια ώστε να βρεθείτε και εσείς στο μεγαλύτερο ετήσιο γλέντι του metal στην χώρα μας. Εγώ θα παρευρεθώ (όπως βλέπετε στην εικόνα) την 2η μέρα για να αποδώσω φόρο τιμής στον τεράστιο DIO.

29 Ιουνίου (1η Μέρα)
Robert Plant
Chris Cornell (απορώ γιατί δεν είναι πρώτο όνομα)
Europe

1 Ιουλίου (2η Μέρα)
Heaven And Hell (οι Black Sabbath με DIO)
Dream Theater
Iced Earth
Anathema
Kinetic (γιατί;)

3 Ιουλίου (3η Μέρα)
Metallica (a.k.a. Leftallica ή Alternica)
Mastodon
My Dying Bride
Dirt Spawn Disease



Πρόσφατα κυκλοφόρησε νέο δίσκο ο
Marilyn Manson το “Eat Me, Drink Me“, δείτε λοιπόν το πρώτο video clip από αυτόν τον δίσκο. Και μάλιστα σας έχω το long version ώστε να απολαύσετε και λίγο δήθεν σεξ.

Marilyn Manson - Heart Shaped Glasses

Το τέλος μιας εποχής και αρχή μιας άλλης

Posted by uncle on Monday, June 11, 2007 comments (3)

Μετά από 13 χρόνια και 12 full album κυκλοφορίες η πανέμορφη κοντούλα με την αιθέρια φωνή Anneke van Giersbergen, αφήνει πίσω της το παρελθόν και τους Gathering, για να προχωρήσει στις προσωπικές τις αναζητήσεις. Νέα ασχόληση της, είναι το προσωπικό της σχήμα Agua de Annique, ηχογραφώντας ήδη νέες θλιμμένες ιστορίες (στη σελίδα της μπορείτε να απολαύσετε το πρώτο δείγμα).

Και για όσους δεν την έχουν απόλαυση ζωντανά, και γω είμαι ένας από αυτούς, δείτε τη χάσατε.



The Gathering - On Most Surfaces

Iron Savior

Posted by uncle on Monday, June 11, 2007 comments (3)

Η ιστορία ξεκινά το 1978, όταν ο τότε νεαρός Kai Hansen συναντά τον Piet Sielck και μαζί δημιουργούν τους Gentry, τους Second Hell και την πρωταρχική μορφή των μετέπειτα Helloween επ΄ονόματι Iron Fist μαζί με τους Markus Grosskopf και Ingo Schwichtenberg (R.I.P), πριν ακόμα σκάσει στο σκηνικό ο μαλάκας Weikath και τα χαλάσει όλα.

20 χρόνια μετά.
Σωτήριο έτος 1997. Ο Piet πετυχημένος τότε παραγωγός, έχοντας στο ενεργητικό του αρκετά διαμάντια της Heavy μουσικής, σε ένα πάρτι αναβιώνει την ιδέα ενός συγκροτήματος μαζί με τον Kai για να θυμηθούν τα παλιά. Το αποτέλεσμα λέγεται Iron Savior.

Μουσικό στυλ: Γερμανικό Power Metal, με αρκετά βραχνά φωνητικά δυνατά τύμπανα και δυναμικά riff. Αν πρέπει να προσδιορίσω και την επιρροή θα έλεγα κάτι ανάμεσα σε Accept και Priest. Θεματολογία: Meta future. Από το 1997 που κυκλοφορεί το ομώνυμο ντεμπούτο τους συνεχίζουν ακάθεκτοι και έχουν ως τώρα στο ενεργητικό τους 7 album μαζί με το τελευταία τους το Megatropolis το οποίο κυκλοφόρησε στις 1/6/07.

Κυκλοφορίες/ Lineup(s)


1997 - "Iron Savior"
Piet Sielck: Vocals / Guitar
Kai Hansen: Guitar / Vocals
Thoman Stauch: Drums (και κάπου εδώ κλείνει η αναφορά για αυτόν)

Επιπλέον συμμετέχει σε 2 τραγούδια ο Hansi Kursch των Guardian


1998 - "Unification"
Piet Sielck: Vocals / Guitar
Dan Zimmermann: Drums
Andreas Kück: Bass
Kai Hansen: Guitar / Vocals
Jan-S. Eckert: Guitar




1999 - "Interlude"
Piet Sielck: Vocals / Guitar
Thomas Nack: Drums
Andreas Kück: Bass
Kai Hansen: Guitar / Vocals
Jan-S. Eckert: Guitar




2001 - "Dark Assault"
Piet Sielck: Vocals / Guitar
Thomas Nack: Drums
Andreas Kück: Bass
Kai Hansen: Guitar / Vocals *
Jan-S. Eckert: Guitar
Joachim "Pisel" Küstner: Guitar
*ο Hansen αποχωρεί έχοντας εκπληρώσει την αποστολή του στους I.S.

2002 - "Condition Red"
Piet Sielck: Vocals / Guitar
Thomas Nack: Drums
Andreas Kück: Bass
Jan-S. Eckert: Guitar
Joachim "Pisel" Küstner: Guitar




2004 - "Battering Ram"
Piet Sielck: Vocals / Guitar
Thomas Nack: Drums
Yenz Leonhardt:Bass
Joachim "Pisel" Küstner: Guitar





2007 - "Megatropolis"
Piet Sielck: Vocals / Guitar
Thomas Nack: Drums
Yenz Leonhardt:Bass
Joachim "Pisel" Küstner: Guitar





Iron Savior 2007
Thomas - Pisel - Yenz - Piet



Iron Savior - Running Riot (Megatropolis,2007)

Coldseed

Posted by uncle on Saturday, June 09, 2007 comments (2)

Και μιας και το ανέφερε ο Xavier, για το τι είχε απογίνει ο Thomas Stauch από τη στιγμή που έφυγε από τους Guardian, συμπληρώνω το από κάτω post με αυτό. Οι Coldseed, είναι το project που άρχισε ο Thomas πριν ακόμα φύγει από τους πρώτους και πριν φτιάξει τους Savage Circus.

Η μουσική που παίζουν είναι, χμ πως να το πω αυτό το είδος, είναι πολλές μουσικές μαζί. Οι ίδιοι την αποκαλούν modern, melodic and sophisticated new brand of heavy music. Εγώ θα το έλεγα melodic heavy με αρκετά στοιχεία prog μέσα, αλλά ακούγονται άνετα. Ένα δισκάκι έχουν στο ενεργητικό τους, το κυκλοφορίας 2006 " Completion Makes the Tragedy" (και επειδή έχω κέφια το βάζω στο ράφι).



Την μπάντα αποτελούν οι:

Vocals: Björn "Speed" Strid (Soilwork)
Guitar: Gonzalo Alfageme Lopez
Guitar: Thorsten Präst (Sieges Even)
Bass: Oliver "Oli" Holzwarth (Sieges Even / Blind Guardian)
Keys: Micheal "Mi" Schuren (Blind Guardian)
Drums: Thomen "The Omen" Stauch (Savage Circus)

Savage Circus

Posted by uncle on Wednesday, June 06, 2007 comments (2)

Σωτήριο έτος 2005.
Μετά την αποχώρηση του από τους Blind Guardian λόγω μουσικών διαφωνιών ο Thomas "the Omen" Stauch (drums) συναντά τυχαία τον παλιό του φίλο Piet Sielck (κιθάρα/φωνή Iron Savior, παραγωγός) και του παίζει μερικά από τα έτοιμα themes που είχε αλλά "δεν έκαναν πια" για την παλιά του μπάντα, και αμέσως κοινή συναινέση αποφασίστηκε να ανοίξουν μαζί ένα νέο μαγαζάκι με το όνομα Savage Circus. Και καθώς περνούσε ο χρόνος και τα παλικάρια έβαζαν τα δυνατά τους στο γράψιμο των κομματιών, ταυτόχρονα στο studio του Piet έγραφαν το νέο τους δίσκο οι Persuader. Ακούγοντας τις απίστευτες δυνατότητες της φωνής του τραγουδιστή, τον έπεισαν με την μια να μπει και αυτός μέτοχος στο νέο μαγαζί, και αυτός με τη σειρά του έπεισε και τον μπασίστα της μπάντας να βοηθήσει, και όλα πια ήταν έτοιμα να ρολλάρουν.

Savage Circus: Jens - Thomas - Emil - Piet

Αποτέλεσμα αυτού η αριστουργηματική κυκλοφορία τους το 2005 "Dreamland Manor". Γερμανικό power metal της παλιάς σχολής, και αν θέλετε τη γνώμη μου, έτσι έπρεπε να ακούγονται οι Guardian μετά το "Imaginations..." και όχι όπως ακούγονται σήμερα.

Το μαγαζάκι αποτελούν οι:
Thomen Stauch: Drums
Piet Sielck: Guitar
Jens Carlsson: Vocals
Emil Norberg: Bass

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται το νέο τους έργο στα Hammer Studios του Sielck στο Αμβούργο.
Κυκλοφορίες:

"Dreamland Manor" 2005








"Live in Atlanta" 2007








Και για να έχετε και μια γνώμη για το πως ακούγονται, γυρίστε όλους τους διακόπτες δεξιά και πατήστε play.




Savage Circus - Evil Eyes